"Αν δεν καώ εγώ,αν δεν καείς εσύ,αν δεν καούμε εμείς,πώς θα γενούνε τα σκοτάδια λάμψη.."Ναζίμ Χικμέτ

Κυριακή 20 Μαΐου 2012


Το δικαίωμα του εκλέγειν και αγωνίζεσθαι..
Ο σύγχρονος κοινωνικός πόλεμος του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων με όλες του τις αποχρώσεις εμφανίζεται και μέσα στις σχολές των πανεπιστημίων, στα οποία οι καθεστωτικές παρατάξεις παίρνουν το ρόλο του υποψήφιου βουλευτή-φοιτητή και λίγο πριν τις φοιτητικές εκλογές τα ρουσφέτια δίνουν και παίρνουν.
Αυτό το γεγονός λοιπόν θα πρέπει να αποτελέσει μια από τις αφορμές για τις οποίες οι φοιτητές δεν πρέπει να απέχουν από τις φοιτητικές εκλογές, αφού με την ψήφο τους έχουν την δυνατότητα να καταβαραθρώσουν τα τσιράκια των μεγάλων κομμάτων και να δείξουν πως δεν δελεάζονται από σφηνάκια σημειώσεις και πάρτι, αφού οι ανάγκες των ημερών είναι άλλες .Σε αυτή την κατεύθυνση λοιπόν η σπουδάζουσα νεολαία μπορεί και πρέπει να συμβάλλει αποφασιστικά μέσα από την μάχη των φοιτητικών εκλογών με την ενίσχυση των δυνάμεων της επαναστατικής αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, της Ε.Α.Α.Κ.
Η συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές και πολύ περισσότερο η ενίσχυση των αγωνιζόμενων-αντικαπιταλιστικών δυνάμεων της Ε.Α.Α.Κ. στέλνει μήνυμα ανυπακοής της νεολαίας, στέλνει το μηνύμα πως το φοιτητικό κίνημα 8α είναι στην πρώτη γραμμή ενάντια στο νέο νόμο που διαλύει τα πανεπιστήμια και τα κάνει επιχείρηση, τα οποία μέρα με την μέρα  στερούν όλο και περισσότερα δικαιώματα και σε συνεργασία με τις καθεστωτικές παρατάξεις ΔΑΠ-ΠΑΣΠ βάζουν τους φοιτητές στο στόχαστρο του κεφαλαίου και της εκμετάλλευσης. Έτσι η απόχη αποτελεί μια πολιτική φυγή και μια κίνηση ωχαδερφισμού για κάθε σκεφτόμενο  φοιτητή.
Κρίνεται παράδοξο το γεγονός ότι το αγωνιστικό αντικαπιταλιστικό ρεύμα που κυριαρχεί στις γενικές συνελεύσεις δεν αποτυπώνεται παρομοίως και στις φοιτητικές εκλογές δίνοντας με αυτό τον τρόπο το δικαίωμα « εξουσίας» των καθεστωτικών παρατάξεων αποκρύπτοντας έτσι την ισχύ της άλλης άποψης, της ανατρεπτικής άποψης.
Παρόλο που οι φοιτητικές εκλογές μοιάζουν με σύγχρονο πολιτικό βούρκο από τον οποίον αναδύονται τα τσιράκια και οι συμφεροντολόγοι φοιτητές, υπάρχει λύση για να αναδυθεί ισχυρό και έτοιμο το φοιτητικό κίνημα να απαντήσει πως το μέλλον μας ως φοιτητές και στην συνέχεια ως εργαζόμενοι το ορίζουμε μόνο εμείς.
Αν αυτό είναι το παρόν και το μέλλον που ετοιμάζουν για την νεολαία, πρέπει να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει και αυτό να αποτυπωθεί και στην μάχη των φοιτητικών εκλογών. Η μάχη αυτή δεν πρέπει να υποτιμηθεί στα μάτια της σπουδάζουσας νεολαίας αλλά να δώσει μαζικό παρών και ένα ηχηρό μήνυμα ανυπακοής.
«Ούτε σιωπής, ούτε υποταγής, είμαστε η γενιά της ανατροπής..»

Δεν υπάρχουν σχόλια: